Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

"Европа за грађане и грађанке" први пут у Чачку

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за Програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији, организовала је 23. децембра 2019. године по први пут презентацију Програма у Чачку, пред преко 30 представника јединица локалних самоуправа, организација цивилног друштва и културних институција.

Сања Атанасковић Опачић, руководитељка Групе за међународну сарадњу и европске интеграције и национална контакт особа за овај Програм, представила је учесницима циљеве и приоритете Програма у 2020. години, структуру програма и рокове за подношење предлога пројеката и могућности које он нуди како за јединице локалних самоуправо тако и за организације цивилног друштва. У оквиру презентације, она је представила и неке од одобрених пројеката са носиоцима из Србије у претходним годинама.

Поред тога, Мила Маринковић, експерт на ЕУ пројекту „Подршка учествовању у ЕУ програмима“, представила је основне активности овог пројекта 2020. години које ће се у највећој мери односити на јачање капацитета потенцијалних корисника за писање пројеката и веће коришћење средстава из ЕУ програма и програма „Креативна Европа“ и „Право, једнакост и грађанство“. Њену презентацију можете преузети овде.

Подсећамо све заинтересоване да су отворени позиви за подношење предлога пројеката у 2020. години, као и да је Европска комисија објавила Програмски водич за наредну годину који вам може бити од користи за припремање пројектних предлога.

Такође, у случају да сте заинтересовани да се остварите у улози партнера на неком пројекту или вам недостају партнери за ваш пројекат, можете попунити образац на енглеском језику који ће Канцеларија даље дистрибуирати свим земљама учесницима Програма.

У наставку преузмите:

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.