Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Активиран СМС број 7300 за помоћ угроженима у борби против корона вируса

Организација „Каталист Балканс“ , једна од чланица Коалиције за доброчинство, омогућила је грађанима сервис слања СМС поруке на број 7300 како би подржали борбу против последица корона вируса.

Грађани могу подржати борбу против последица корона вируса слањем СМС поруке на 7300, по цени од 200 динара са ПДВ-ом. Поред тога, формирана је и платформа covid19.donacije.rs како би грађани могли да дају свој допринос и онлајн донацијом.

„Каталист Балканс“ већ више од две године води donacije.rs преко које грађани могу онлајн донацијама да подрже различите пројекте од општег добра и када је кренула криза покренут је посебан домен covid19.donacije.rs, где је активно неколико кампања непрофитних организација за одговор на постојећу кризу.

Преко платформе covid19.donacije.rs грађани су за само неколико дана донирали милион и по динара за подршку социјално угроженима, бескућницима, као и за израду маски за медицинске раднике.

О свему можете прочитати више на сајту организације Каталист Балканс.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.