Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Грађани и компаније донирали скоро 9 милиона евра за борбу против последица корона вируса

Организација Catalyst Balkans је објавила у четвртак, 23. априла, годишње истраживања о стању филантропије -Србија дарује 2019.

Према подацима овог Извештаја, грађани и компаније у Србији донирали су 34,5 милиона евра за опште добро у 2019. години, што показује раст добротворних давања од 26,2 одсто у односу на претходну годину, док је актуелна борба против корона вируса ујединила грађане и компаније који су од почетка кризе до средине априла донирали скоро 9 милиона евра.

Поводом престављања извештаја одржана је онлајн дискусија о стању филантропије у Србији у 2019. Години и током COVID 19 кризе. Дискусији су присуствовали говорници из USAID Србија, Нурдора и Нордеуса. Снимак дискусије је доступан на YouTube каналу организације Catalyst.

Комплетан извештај је доступан ОВДЕ.

Више о представљању извештаја "Србија дарује - 2019" погледајте ОВДЕ.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.