Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

„Европа за грађане и грађанке”: резултати мартовског позива за Поглавље 1: Европско сећање и меру Пројекти организација цивилног друштва

Кaнцeлaриja зa сaрaдњу сa цивилним друштвoм добила је обавештење о резултатима селекције у оквиру програма „Европа за грађане и грађанке” за прво поглавље програма – Европско сећање и меру Пројекти организација цивилног друштва.

У oквиру поглавља Европско сећање поднето је укупно 286 предлога пројеката, а одобрено је 39 пројекта, уз један пројекат који се налази на резервној листи.

Од укупно 9 поднетих пројеката са носиоцима из Србије, одобрена је један – пројекат Центра локалне демократије из Суботице, који такође укључује и партнере из Србије – Центар локалне демократије из Књажевца и Сомборски едукативни центар. Партнерски статус на одобреним пројектима из других држава имају и: Клуб за оснаживање младих 018, Хелсиншки одбор за људска права у Србији, удружење „Хмм…” из Новог Сада, Омладинска иницијатива „Ја желим! Ја могу” из Доњег Милановца, Иницијатива младих за људска права, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, удружење „Деа диа”, удружење „Глас мањине” из Рипња и удружење „Жил Верн” – Центар за мултикултурну сарадњу из Новог Сада. Наше организације су партнери са носиоцима из Бугарске, Шпаније, Црне Горе, Румуније, Француске, Финске, Мађарске и Италије.

У оквиру мере Пројекти организација цивилног друштва поднето је укупно 361 предлог пројеката, а одобрено је 25 пројеката, уз 3 пројекта на резервној листи.

Од 11 пројекта са носиоцима из Србије није одобрен ниједан. С друге стране, 7 домаћих актера има статус партнера на одобреним пројектима и: Студентски културни центар из Новог Сада, удружење „Дунав 1245”, Центар локалне демократије из Суботице, Војвођански грађански центар, удружење „Европска генерација” из Зрењанина, Центар за културну деконтаминацију и Грађанске иницијативе. Наше организације су партнери са носиоцима из Пољске, Француске, Мађарске, Грчке, Румуније, Шведске иХрватске. Центар за културну деконтаминацију и Медија и реформ центар су партнери на пројектима који су тренутно на резервној листи, и биће финансирани у случају доступних средстава.

Успeшним учeсницимa Прoгрaмa жeлимoпунo срeћe у спрoвoђeњу прojeктних aктивнoсти и позивамо их да нам се јаве у вези са свим питањима о имплементацији ЕФЦ пројеката.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.