Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Европа за грађане и грађанке: Најбољи резултати до сада – Европско сећање

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом обавештава заинтересоване учеснике да су објављени резултати фебруарског позива за поглавље 1 – Европско сећање.

У оквиру овог поглавља укупно је аплицирало 5 прojeкaтa а одобрена су чак 3 пројекта чиjи су нoсиoци из Рeпубликe Србиje и то:

1. Удружење Крокодил из Београда са пројектом „Histoire pour la Liberte“, у вредности од 98.530€;

2. Архив Војводине са пројектом „European Women's Remembrance“, у вредности од 98.280€;

3. Хелсиншки одбор за људска права у Србији са пројектом „Srebrenica: Drawing Lessons from the Past through Theatre Imagination“ , у вредности од 98.280€.

Организације из Србије успоставиле су у оквиру овог позива чак 12 успешних партнерства, и то: Тераформинг из Новог Сада (на два пројекта), Жене у црном из Београда, Европски кластер Alpe Adria Pannonia, Центар за примењену историју, Удружење за заштиту права родитеља који сумњају да су им деца отета у породилиштима и деце која траже биолошке родитеље ''Нестале бебе Београда, удружење Војвођански истраживачки центар, Дунав 1245, Фондација Нови Сад 2021 – Европска престоница културе, СОС женски центар, Женске студије и истраживања, Иницијатива за исправност, иновације и демократске активности Ирида.

У поређењу са резултатима претходних година, овогодишњи резултати представљају прави успех организација из Србије јер само Немачка, Шпанија, Пољска и Италија имају већи број одобрених пројеката од Србије.

Свим организацијама Канцеларија жели пуно успеха у реализацији пројеката.

Резултати ћe бити објављени и на интернет страници EACEA: https://eacea.ec.europa.eu/europe-for-citizens_en

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.