Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Завршна конференција у оквиру ЕФЦ пројекта „Славимо солидарност”

Фото: Фондација Ана и Владе Дивац

Фондација Ана и Владе Дивац одржала је 26. септембра 2017. године у Београду завршни догађај свог пројекта „Славимо солидарност”, који је подржан 2016. године у оквиру ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке”, мера Пројекти организација цивилног друштва.

Конференцију је отворила директорка фондације Ана Кошел, а на почетку су се обратиле и Наташа Ковачевић и Марина Тадић, испред Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом као националне контакт тачке за програм „Европа за грађане и грађанке” која је у свом обраћању истакла значај активности организација цивилног друштва за јачање друштвене солидарности.

Конференција под називом „Солидарност у време кризе”, као и сам пројекат, промовисала је бројне примере филантропије и солидарности, попут рада Фондације Наташа Ковачевић, акције „Чеп за хендикеп” или добротворног рада Милета Јурковића. Такође, представљене су бројне и разноврсне активности које су партнери на пројекту из Бугарске, Македоније, Албаније, Пољске и Мађарске спровели у својим државама. Један од панела конференције био је посвећен и медијима, као изузетно важном друштвеном актеру у промовисању филантропије и солидарности.

Више информација о пројекту, као и занимљиве видео приче о солидарности из различитих држава и друге материјале прикупљене у оквиру пројекта можете наћи на сајту Museum of Solidarity.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.