Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Ка бољој координацији донаторске помоћи за цивилно друштво – састанак Радне групе за цивилно друштво, медије и културу

У среду 26. априла 2017. године, након дуже паузе у раду, одржан је састанак Радне групе за цивилно друштво, медије и културу, посвећен представљању актуелне ситуације са донаторском подршком у овим областима, као и приоритета у овом домену за наредни период.

Састанак је организовала Канцеларија за европске интеграције као институција надлежна за координацију целокупне донаторске помоћи у Републици Србији. Своје активности и планове су представиле Делегација Европске уније у Србији, као водећи донатор за ове области, и ресорне институције – Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и Министарство културе и информисања. Поред представника заинтересованих донатора, на састанку су учествовали и представници конзорцијума СЕКО механизма за цивилно друштво, медије и културу.

Господин Николас Бизел нагаласио је да је ЕУ у претходном периоду издвојила 21 милион евра за подршку медијима, као и 14,5 милиона евра за цивилно друштво. Нови позив који је Делегација ЕУ објавила покрива обе области, са циљем да се успостави синергија и подстакне заједнички рад цивилног и сектора медија.

Учесници састанка сагласили су се да је неопходна координација донаторских активности и размена информација кроз овакве састанке, и изразили су спремност за наставак сарадње у овом формату.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.