Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Конференција „Дијалогом на корак ближе грађанима и грађанкама“

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и партнерске организације цивилног друштва предвођене Београдском отвореном школом, окупљене на пројекту „Активни грађани: боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју“, позивају вас на конференцију „Дијалогом на корак ближе грађанима и грађанкама“ која се одржава 1. новембра 2019. године са почетком у 10,00 часова, у Београду, Палата Србија, Булевар Михјла Пупина 2, централни улаз.

Циљ конференције је да промовише и подстакне дијалог органа државне управе и организација цивилног друштва у кључним областима њихових односа и допринесе јачању међусобног поверења као главног предуслова успешне сарадње. Са идејом да се напори које чине органи јавне власти и цивилно друштво у спровођењу реформских процеса приближе грађанима и грађанкама, разговараћемо о унапређењу окружења за деловање организација цивилног друштва, развоју међусекторске сарадње у процесима одлучивања и јачању партнерства у процесу европских интеграција, посебно на локалном нивоу.

Разумеју ли грађани оно што ради цивилно друштво, а држава потребе цивилног друштва? Где су главни изазови у међусобној сарадњи? Које су кључне сугестије цивилног друштва за унапређење постојећих механизама грађанске партиципације и њихове практичне примене? Питају ли се грађани за миљење у локалним заједницама? Колико су пројектна партнерства у локалној заједници начин да ЕУ приближимо грађанима и грађанкама?


Са задовољством позивамо представнике организација цивилног друштва, органа државне управе и локалне самоуправе, као и осталу заинтересовану јавност, да заједно разговарамо и понудимо одговоре на ова и друга сродна питања и заједничким доприносом дођемо до препорука за даље унапређење сарадње и изградњу међусекторског партнерства у корист наших суграђана и суграђанки.

Молимо Вас да потврду учешћа Вашег представника пошаљете на адресу office@civilnodrustvo.gov.rs најкасније до среде, 30. октобра 2019. године.

Реализација Конференције подржана је кроз Програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке“, за који је Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом национална контакт тачка, и од стране Америчке агенције за међународни развој (УСАИД) кроз подршку пројекту „Активни грађани: боље друштво: заговарањем ка сарадњи и демократском развоју“.

Напомена: за 20 представницика организација цивилног друштва који долазе изван Београда обезбеђено је рефундирање трошкова доласка и одласка са Конференције у висини цене повратне аутобуске карте. У случају потребе за рефундацијом, пријаве се достављају на адресу javnozagovaranje@bos.rs , на коју можете упутити и сва питања везана за процедуру и начин на који ће се иста реализовати.

У наставку преузмите:
Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.