Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Одржан састанак контакт тачака за ЕУ програм „Европа за грађане и грађанке“

Представници Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом, као националне контакт тачке за ЕУ програм „Европа за грађане и грађанке“ у Републици Србији, учествовали су на неформалном састанку контакт тачака за овај програм који је одржан 26. и 27. новембра у Хелсинкију, у организацији Финске националне агенције за образовање, као националне контакт тачке у овој земљи, у сарадњи са Европском комисијом.

Састанку су присуствовали представници из 22 земље учеснице програма као и представници Генералног директората Европске комисије за миграције и унутрашње послове и Извршне агенције за образовне, аудио-визуелне и културне политике (EACEA).

Првог дана теме састанка биле су упознавање са променама у Европској комисији и новим програмом „Грађани, једнакост, права и вредности“, који ће наследити Програм „Европа за грађане и грађанке“ у новој финансијској перспективи 2021-2027. Поред тога, посебна пажња посвећена је разговору о транзицији између ова два програма. Такође, на састанку су представљене информације у вези са резултатима позива у 2018. години, резултатима првог позива у 2019. години, као и опште информације о другом позиву у 2019. години.

Другог дана представљен је нови портал New Funding & Opportunities Tender, а затим је у формату World Café-а организована дискусија на теме како боље промовисати и комуницирати одобрене пројекте и тренутни програми како се што боље припремити за промоцију новог програма у 2021. години.

Више информација о Програму сазнајте ОВДЕ .

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.