Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

ОЕБС објавио водич "Улога цивилног друштва у превенцији и спречавању насилног екстремизма и радикализације који воде у тероризам"

Организација за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС) објавила је и српску верзију водича за Југоисточну Европу Улога цивилног друштва у превенцији и спречавању насилног екстремизма и радикализације који воде у тероризам., израђеног од стране Јединице за борбу против тероризма (ATU) Одељења за транснационалне претње (TNTD) ОЕБС-а.

Успешне иницијативе у области спречавања и борбе против насилног екстремизма и радикализације које воде ка тероризму заснивају се на приступу укључивања целокупног друштва, при чему се користе утицаји и активности цивилног друштва, нарочито породица, жена, младих, едукатора, верских лидера и лидера заједница.

Овај водич одражава посвећеност ОЕБС-а пружању подршке важној улози цивилног друштва у спречавању и борби против насилног екстремизма и радикализације које воде ка тероризму. Водич садржи практичне смернице и корисне основне информације, како за креаторе политика тако и за и оне који раде на унапређењу иницијатива цивилног друштва у вези са спречавањем и борбом против насилног екстремизма и радикализације које воде ка тероризму.

Водич на српском језику можете преузети ОВДЕ .
Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.