Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Омогућено подношење захтева за кретање у време полицијског часа путем портала еУправа

У циљу што ефикаснијег издавања дозвола за кретање лица која пружају услуге помоћ у кући и персонална асистенција за време забране кретања, Влада Републике Србије је на порталу еУправа покренула нову електронску услугу.

Грађани на порталу еУправа попуњавају одређене податке који се затим прослеђују по општинама и градовима, и у складу са процедуром коју је установило Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у сарадњи са Министарством унутрашњих послова добијају електронске дозволе које им се прослеђују путем електронске поште (имејла).

Дозволе ће се издавати у најкраћем року, а како би се контролисало да ли локалне самоуправе ову услугу грађанима пружају како ваља, успостављен је и контакт центар са бројем телефона 011/7350556, на који грађани могу да се јаве и да сигнализирају уколико локалне самоуправе то не раде у прописаном року.

Ове дозволе се издају без временског ограничења с тим што локалне самоуправе задржавају право да их повуку уколико установе да је дошло до злоупотребе.

За коришћење ове услуге није неопхдно креирати кориснички налог на порталу еУправа.

Услуга је доступна ОВДЕ.

Извор: Министарство државне управе и локалне самоуправе

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.