Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Регионална радионица Connecting Neighbors 2019 испунила очекивања

У Сарајеву, у хотелу Holiday Inn, од 22 - 24. октобра 2019. године одржана је регионална радионица и умрежавање организација цивилног друштва и јединица локалне самоуправе у склопу програма Европа за грађане и грађанке под називом Connecting Neighbors 2019 – writing the EU story together, у организацији Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Републике Србије, као националне контакт тачке за овај програм у сарадњи са партнерима, националним контакт тачкама из Хрватске, Босне и Херцеговине, Словеније и Црне Горе.

Радионица је организована у циљу умрежавања потенцијалних партнера из региона и заједничке припреме предлога пројекта за аплицирање у оквиру програма Европа за грађане и грађанке у 2020. години. Укупно 45 учесника из земаља партнера имали су прилику да се међусобно упознају кроз business speed dating док су другог дана радионице добили информације о садржају програма, његовим мерама, вишегодишњим приоритетима, техничкој припреми предлога пројекта и основама пројектног менаџмента. Након тога кроз интерактивну вежбу одабрано је и разрађено 8 пројектних идеја уз стручно усмеравање представница контакт тачака из Хрватске, Словеније и Србије, Жељке Маркулин, Дарје Секуле Крстич и Сање Атанасковић Опачић.

Презентацију о програму Европа за грађане и грађанке можете преузети:

Презентација Програма

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.