Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Позив за подношење пројеката „Заштита слободе медија и слободе изражавања на Западном Балкану“

Организације цивилног друштва из Босне и Херцеговине, бивше југословенске републике Македоније, Косова[1], Црне Горе и Србије које се баве заштитом и промоцијом људских права, у партнерству са новинарима, њиховим удружењима, мрежама, медијским организацијама и синдикатима новинара, позивају се да се пријаве за финансијску подршку у оквиру програма малих грантова „Заштита слободе медија и слободе изражавања на Западном Балкану“. Конкурс расписује Регионална платформа за заговарање слободе медија и безбедности новинара.

Циљ овог програма је да подржи заговарачке иницијативе локалних, националних и регионалних актера цивилног друштва у сарадњи са новинарима и медијским организацијама и да у фокус постави тему слободе медија и безбедности новинара у региону Западног Балкана.

Укупна вредност програма малих грантова је 267.000 еура, а планирана је подршка за 15 грантиста, од тога 5 већих регионалних пројеката и 10 мањих националних пројеката. Планирани временски оквир за спровођење пројеката који ће бити подржани је од 1. октобра 2017. године до 31. августа 2018. године.

Рок за слање предлога пројеката је 31. август 2017. године.

Више информација о конкурсу погледајте овде.


[1] Овај назив је без прејудицирања статуса и у складу је са Резолуцијом Савета безбедности Уједињених нација 1244 и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.