Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Изазов за иновативна решења – ИНФО ДАН

Програм Уједињених нација за развој (UNDP), у сарадњи са Министарством заштите животне средине, уз финансијска средства Глобалног фонда за животну средину (ГЕФ) објавио је 22. новембра 2017. јавни позив у оквиру пројекта „Локални развој отпоран на климатске промене“. Јавни позив је објављен за оба изазова: Изазов отворених података и Изазов за иновативна решења.

Привредна комора Србије, у сарадњи са Министарством заштите животне средине и Програмом Уједињених нација за развој, позива Вас да присуствујете представљању јавног позива за

Изазов за иновативна решења – ИНФО ДАН,

који се одржава 22. децембра 2017. године, у просторијама Привредне коморе Србије, Теразије 23, у сали 1 (8. спрат), са почетком у 10,30 часова.

Изазов за иновативна решења позива на предлагање решења за смањење емисија гасова са ефектом стаклене баште (GHG) које се емитују у процесу пружања и коришћења различитих јавних комуналних услуга, уз истовремени допринос друштвеном, економском и еколошком одрживом развоју.

На Изазов за иновативна решења могу да се пријаве јединице локалне самоуправе, јавна и приватна предузећа, научно истраживачке институције и организације цивилног друштва. Сви подносиоци пријаве морају да буду регистровани у Републици Србији, у складу са националним прописима.

На основу финансијског плана и укупног износа средстава потребних за имплементацију, пројекти су подељени на три категорије:

-мали пројекти (до 100.000 УСД) / појединачни грантови по пројекту до 50.000 УСД ;

-средњи пројекти (до 1 милион УСД) / појединачни грантови по пројекту до 100.000 УСД;

-велики пројекти (чија је инвестициона вредност већа од 1 милион УСД) / појединачни грантови по пројекту максималан износ до 200.000 УСД.

Министарство заштите животне средине и УНДП ће успоставити „инкубатор пројекта“ за подршку и пружање техничке помоћи онима који планирају да одговоре на изазове дефинисане пројектом и учесницима пројекта. Инкубатор ће постати оперативан у другој фази реализације пројекта (концептуализацији) и помоћи ће пројектним партнерима током фазе концептуализације и имплементације пројекта.

Рок за подношење пројектних идеја у оквиру Изазова за иновативна решења је 31.01.2018.г. Више информација можете пронаћи на сајту http://inovacije.klimatskepromene.rs.

Имајући у виду значај ове теме, позивамо Вас да узмете активно учешће на састанку и поставите питања, на која ће Вам одговарати представници партнерских организација.

Своје учешће можете да потврдите на адресу jovana.grujic@pks.rs. Крајњи рок за пријаву је среда, 20. децембар 2017.г.

Агенда инфо дан

Опште информације о пројекту

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.