Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Позив за предлоге догађаја у оквиру Недеље отворених података 2019

UNDP и Канцеларија за ИТ и е-Управу позивају све заинтересоване да предложе догађај који би се одржао у оквиру Недеље отворених података, од 1. до 7. априла 2019. године, и одвија се паралелно са регионалним Дигиталним самитом (Western Balkans Digital Summit).

Недеља отворених података обухвата низ бесплатних јавних догађаја различитих формата на тему отворених података. Како је то изгледало претходне године, погледајте овде. Ове године организатори желе да позову партнере да заједнички осмисле како ће Недеља отворених података 2019. изгледати. Траже се иновативне идеје и предлози који ће одговорити на потребе заједнице окупљене око теме отворених података (за више детаља погледајте овде).

Позив је отворен и за давање предлога за садржај у оквиру догађаја за које већ постоје обезбеђени ресурси, као и за оне којима треба финансијска подршка да би се организовали. Догађај може да се реализује у било ком граду и општини на територији Србије.

Идеју могу кандидовати појединци/ке, организације цивилног друштва, научно-истраживачке установе и предузећа, а UNDP ће за одабране догађаје надокнадити директне трошкове организације.

Оквирни износ овакве подршке је до 2.500 америчких долара.

Предност ће имати предлози који су најразрађенији (потврђене локације, теме, предавачи/це, тренери/це, итд.) и који најбоље одговарају на утврђене потребе Open Data заједнице.

Рок за пријаву идеја за догађај у оквиру Недеље отворених података је 14. март 2019. године, до подне. Комисија ће одабрати најбоље идеје до 18. марта 2019. године. Не постоји ограничење у броју пријава од стране једног подносиоца.

За сва питања, као и за пријаву на позив, можете контактирати организаторе на grants.rs@undp.org.

Да бисте предложили своју идеју, пошаљите попуњен формулар за пријаву, који можете преузети на следећем линку (позив и пријавни формулар су у једном документу). Уколико је подносилац физичко лице, уз пријаву је потребно доставити и CV у слободном формату.

Извор: www.rs.undp.org

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.