Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Расписан конкурс за УХВАТИ ФИЛМ 2020

Конкурс за филмове на регионални Филмски фестивал „Ухвати филм“, који обухвата пројекције домаћих и иностраних филмова на тему инвалидности, отворен је до 1. маја 2020. године. Пријављени филмови морају одговарати теми инвалидности (осим за ауторе који су особе са инвалидитетом, за које је тема слободна), бити трајања до 30 минута, имати најмање ДВД квалитет и титл на српском/хрватском/босанском или енглеском језику.

Филмови се достављају поштом (2 копије филма) или путем интернета (фестхоме или цлицкфорфестивалс, филмфреењаy, yоутубе, њетрансфер, вимео..). Уз филм/ове обавезно на е-маил uhvatifilm@gmail.com доставити попуњен пријавни формулар, биографију аутора, две фотографије из филма, дијалог листу у срт формату и трејлер (уколико постоји). Све детаљне информације у вези са конкурсом можете пронаћи на адреси: http://sr.uhvatifilm.org/konkurs
или у директном контакту са организаторима на мејл uhvatifilm@gmail.com.

Ухвати филм једини је регионални филмски Фестивал о инвалидности. Већ 18. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса; од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит; од 2017. у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице. Селектовани филмови биће приказани на 18. Филмском фестивалу Ухвати филм у Новом Саду и улазе у ужи избор за приказивање у Бањалуци, Ријеци и Котору, али и у оквиру Филмских каравана - пројекција изабраних филмова у градовима Србије и Хрватске.

Филмски фестивал Ухвати филм одржава се широм региона са јединственим циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.