Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Заједно за активно грађанство - АКТ: Позив за подношење пријава за институционалне грантове

Програм „Заједно за активно грађанско друштво” (АКТ) пројектован је као четворогодишња подршка организацијама грађанског друштва (ОГД) у Србији (2019-2023) кроз доделу грантова и јачање њихових капацитета како би што ефикасније одговарали на изазове грађанског активизма у Србији. Ово је први од више позива за доделу финансијске подршке организацијама грађанског друштва у Србији који ће се реализовати у оквиру овог програма.

Циљ овог Позива је да оснажи грађанско друштво за активније учешће у процесу доношења одлука и креирања политика као и ефикасније заступање интереса грађана, посебно на локалном нивоу.

Позив је намењен организацијама грађанског друштва, а детаљне критеријуме за учешће, као и друге информације у вези са пријавом могу се пронаћи у Смерницама за подношење пријава за институционалне грантове за организације грађанског друштва на интернет страници пројекта АКТ.

Позив је отворен од 1. априла до 13. маја 2020. године.

Пријаве се врше електронским путем. 
Процедура пријављивања са свим неопходним корацима и објашњењима доступна је на интернет страници https://act.civicatalyst.org/.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.