Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Oтворен конкурс за награду "Дуга" за 2019/20. годину

Поводом 17. маја – Међународног дана борбе против хомофобије и трансфобије (International Day Against Homophobia and Transphobia – IDAHOT) Геј Стрејт алијанса (GSA; Alijansa) данас отвара конкурс за доделу осме по реду награде “Дуга” за 2019/20. годину.

Сви заинтересовани номинације за награду могу слати до 12. јуна 2020. године, а детаљније информације о условима конкурса и процедурама номиновања могу се пронаћи на веб страни http://gsa.org.rs/duga/ 

Иако основна идеја, као и досадашња пракса, јесте да се ова награда додељује управо на данашњи дан, из разумљивих разлога, тј. због ситуације изазване пандемијом коронавируса Алијанса је као оснивач награде донела одлуку да се овогодишњи конкурс помери и реализује када се за то стекну услови. С тим у вези и сама церемонија доделе награде ће се одржати најраније у другој половини јуна а организатори ће се приликом организовања овог догађаја и његовог концепта водити првенствено важећим здравственим мерама и препорукама.

Сам конкурс је као и до сада јаван и на њему могу да учествују сви они који су у претходних годину дана својим делом, ангажовањем, радом и резултатима допринели смањењу хомофобије и трансфобије, заштити и унапређењу људских права ЛГБТ особа, побољшању положаја и квалитета живота ЛГБТ особа и промоцији равноправности и толеранције према ЛГБТ популацији у Србији. О награди одлучује жири кога сваки пут чине успешни појединци/ке из разних области, добитник/ца претходне награде “Дуга”, представници/це оснивача награде, као и активисти и активисткиње других организација које се баве ЛГБТ правима.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.