Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

КонкурсиКонкурс

Конкурс за волонтере на 18. Међународном филмском фестивалу Ухвати филм

Конкурс за волонтере на 18. Међународном филмском фестивалу Ухвати филм отворен је до 7. јуна 2020. године. Сви који би волели да учествују у организацији и реализацији Фестивала, а уједно стекну нова познанства и вештине, добродошли су да дају свој допринос.

Послови на којима волонтери могу преузети учешће, од којих припремна фаза подразумева онлајн рад од куће су:

  • Превођење са српског на енглески и обратно (дијалог листе филмова, синопсиси филмова, симултано превођење разговора са ауторима након пројекције филмова),
  • Помоћ при вођењу званичних друштвених мрежа Фестивала и писање текстова за сајт,
  • Техничка подршка у организацији и реализацији трибина, изложби, пратећег и фимског програма,
  • Дружење и подршка гостима на самом Фестивалу, пружање персоналне асистенције посетиоцима, гостима са инвалидитетом.

Сви заинтересовани своје податке треба да пошаљу на мејл pr.uhvatifilm@gmail.com и то: име и презиме, године, контакт, место становања, формално и неформално образовање, кратко мотивационо писмо, а ако су заинтересовани за послове превођења и ниво знања познавања језика.

Сви волонтери добијају потврду о учешћу, по потреби и препоруку са описом задужења и ангажовања, могућност учешћа на радионицама, промоцију свог ангажовања на Фестивалу на сајту и каталогу Фестивала. Сви детаљи о конкурсу и самом Фестивалу доступни су на http://sr.uhvatifilm.org

Ухвати филм једини је регионални филмски фестивал о инвалидности. Већ 18. годину успешно се одржава у Новом Саду, у организацији КАО Парнаса; од 2011. реализује се у Ријеци, под организацијом Удруге Спирит; од 2017. у Бањој Луци под вођством Хуманитарне организације Партнер и у Котору у реализацији АРТ 365 из Подгорице. Филмски фестивал Ухвати филм одржава се са јединственим циљем: информисања јавности о животу, активностима, правима и достигнућима особа са инвалидитетом, чиме се утиче на промене у ставовима људи у вези са особама са инвалидитетом, боље разумевање и прихватање различитости, те стварање услова за већу видљивост и укључивање особа са инвалидитетом у све сфере друштвеног живота.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.