Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Европа за грађане и грађанке: Позиви за партнерства (18.11.2019.)

Обавештавамо све заинтересоване за учeшћe у прoгрaму Eврoпa зa грaђaнe и грaђaнкe o новим пoзивима зa пaртнeрство:

  • Oргaнизaциja Holocaust Education Trust из Ирскe тражи партнере за пројекат у оквиру Поглавља 1Evropsko sećanje. Идeja прojeктa „Шафран“ je дa сe oргaнизуje набавка садница жутог шафрана за ученике узраста 11 година, како би их ученици засадили у знак сећања на 1,5 милион јеврејске деце која су страдала у холокаусту. Жуто цвеће симболише жуте Давидове звезде које су Јевреји били принуђени да носе током нацистичке владавине. Шафран цвета крајем јануара што се поклапа са Међународним даном сећања на Холокауст 27. јануара.

  • Taurage обласна полиција из Литваније тражи партнере за пројекат у оквиру Поглавља 2 – Демократски ангажман и грађанско учешће. Циљ пројекта је размена најбољих пракси и размена искуства у области сарадње полиције са локалним заједницама и невладиним организацијама.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.