Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Позив за израду анализе за програм хитне помоћи "СОЛИДАРНОСТ"

Организација СОС Дечија села Србија је објавила позив за израду анализе пројекта ЕРП Солидарност, који се бави подршком избеглицама и мигрантима.

Циљ Програма хитне помоћи „Солидарност“ (ЕРП) је да допринесе побољшању услова живота избеглица, да пружи материјалну помоћ, психосоцијалну подршку деци избеглицама и њиховим породицама, подршку образовању, безбеднијем и подстицајнијем окружењу за развој деце и младих, да допринесе бољој социјализацији и комуникацији са локалним заједницама.

Програм је започео са активностима у августу 2015. године и реализован је на следец́им локацијама: Београд, Крњача, Обреновац, Адашевци, Шид, Принциповац, Кикинда, Бујановац, Прешево, Босилеград, Димитровград, Дивљана.

Финална анализа је важан производ који ће осветлити резултате, примере добре праксе, изазове у имплементацији програма ЕРП „Солидарност“, који има за циљ да пружи одговор на избегличку кризу која погађа децу, омладину и њихове породице, укључујуц́и децу без пратње и раздвојену децу (УАСЦ) на такозваној Балканској рути.

Позив можете пронаћи на сајту СОС дечија села: https://sos-decijasela.rs/karijera/

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.