Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Позив на радионицу „Израда Индекса добре управе на локалном нивоу“

Са задовољством Вас позивамо на радионицу „Израда Индекса добре управе на локалном нивоу“, коју реализује Стална конференција градова и општина у партнерству са Канцеларијом за сарадњу са цивилним друштвом.

Радионица "Израда Индекса добре управе на локалном нивоу" је прва активност/компонента пројекта „Унапређење ефикасности и делотворности локалне самоуправе“, који спроводи Стална конференција градова и општина – Савез градова и општина уз подршку немачке развојне сарадње у оквиру ГИЗ пројекта „Подршка реформи јавне управе у Републици Србији.

Пројекат „Унапређење ефикасности и делотворности локалне самоуправе“ има за циљ јачање капацитета локалне самоуправе да управља ресурсима и подиже квалитет услуга које пружа грађанима, уз поштовање принципа добре управе. Пројекат се реализује у периоду од 1.11.2017. године до 30.11.2019. године.

Циљ прве компоненте пројекта је развој Индекса добре управе, који ће бити на располагању јединицама локалне самоуправе као операционализовани показатељ добре управе и алат за учење у електронском облику.

Имајући у виду значај рада цивилног сектора на плану остварења принципа Добре управе, позивамо организације које се баве промоцијом и унапређењем ових принципа, односно које прате рад органа локалне самоуправе, да узму учешће и дају свој допринос у изради Индекса добре управе на локалном нивоу.

Радионица ће се одржати у среду, 10. јануара 2018. године са почетком у 12,00 часова, у просторијама Сталне конференције градова и општина, Београд, Македонска 22, 8. спрат.

У прилогу се налазе предлог дневног реда радионице и почетни концепт развоја Индекса добре управе на локалу. Напомињемо да организатор није у могућности да сноси путне трошкове организација које долазе ван Београда.

За све додатне информације, можете се обратити Марији Лукић, пројектној менаџерки, на мобилни телефон 064 870 33 56 или путем електронске поште marija.lukic@skgo.org.

Молимо вас да потврдите учешће на радионици до 08. јануара 2017. године.

Позивно писмо

Агенда

Први концепт Индекса добре управе

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.