Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

ЈАВНИ ПОЗИВ за учешће у конференцији „Покрени се. Повежи се. Активирај се. Нови модели управљања на Западном Балкану“

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији, и Београдска отворена школа, као корисник оперативног гранта у оквиру овог ЕУ Програма, позивају организације цивилног друштва са територије Републике Србије да пријаве своје представнике за учешће у регионалној конференцији под називом „Покрени се. Повежи се. Активирај се. Нови модели управљања на Западном Балкану“ („Move. Link. Engage. New Modes of Governance in the Western Balkans'').

Конференција се одржава 8. и 9. децембра 2016. године у Београду. Циљ конференције је да промовише и охрабри регионални приступ решавању заједничких друштвених проблема, посебно кроз програм ЕУ „Европа за грађане и грађанке”, као један од важних инструмената који могу бити коришћени за јачање сарадње регионалних актера из јавног и цивилног сектора. Конференција такође представља прилику за упознавање, преношење знања и размену идеја и примера добре праксе.

Међу темама које ће бити обухваћене су: добра управа и могућности за развој нових модела управљања на простору Западног Балкана, домети сарадње цивилног друштва и државне управе, и једно од најзначајнијих питања на регионалном нивоу – запошљивост младих. Кроз дебату о овим важним заједничким темама, биће представљени приоритети програма „Европа за грађане и грађанке”.

Радни језик конференције је енглески, а нацрт агенде је доступан у прилогу.

Позивају се заинтересовани представници организација цивилног друштва да попуне, на енглеском језику, приложени пријавни формулар. Попуњене формуларе потребно је послати најкасније до 25. новембра 2016. године у 14:00 часова на адресу marina.tadic@civilnodrustvo.gov.rs, са назнаком „Пријава за конференцију Move. Link. Engage”.

Будући да је број учесника ограничен, посебна Комисија састављена од представника Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом и Београдске отворене школе, извршиће селекцију организација на основу достављених пријавних формулара.

Изабраним учесницима конференције који долазе изван Београда биће обезбеђен смештај за време трајања конференције, а путни трошкова биће рефундирани у висини цене повратне аутобуске карте.

Више информација о Програму „Европа за грађане и грађанке” доступно је на сајту Канцеларије. За сва додатна питања заинтересовани могу кoнтaктирaти Марину Тадић, из Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, нa нaвeдeну електронску aдрeсу или путем тeлeфoнa (011) 3130 968.

Јавни позив

Програм рада конференције (енг)

Пријавни формулар (енг)

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.