Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Jaвни позив организацијама цивилног друштва за учешће на Тренингу за тренере HELP методологије

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије у сарадњи са Канцеларијом Савета Европе у Београду упућује jавни позив организацијама цивилног друштва за учешће на Тренингу за тренере HELP методологије организованог у оквиру заједничког пројекта Европске уније и Савета Европе „ЈАЧАЊЕ ЕФИКАСНИХ ПРАВНИХ СРЕДСТАВА ЗА СПРЕЧАВАЊЕ КРШЕЊА ЉУДСКИХ ПРАВА У СРБИЈИ“.

Одсек за примену људских права на националном нивоу, Генералног директората за људска права и владавину права Савета Европе, спроводи пројекат „Јачање ефикасних правних средстава за спречавање кршења људских права у Србији“у оквиру заједничког програма Европске уније и Савета Европе „Horizontal Facility за Западни Балкан и Турску 2019-2022“. Један од циљева пројекта јесте јачање свеукупне заштите људских права у Србији у складу са европским стандардима.

У ту сврху, Канцеларија Савета Европе у Београду предузима активности у правцу промоције Европског програма за образовање правника у области људских права Савета Европе (HELP) и јачања капацитета свих актера за његово коришћење. У питању је основна платформа за едукацију правних стручњака чији је циљ да обучи правне стручњаке на тему европских стандарда заштите људских права, о којој се детаљне информације могу наћи ОВДЕ.

Јавни позив

Потребни обрасци, као и додатне информације за њихово попуњавање налазе се у оквиру следећих докумената:


Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Реконструкцију сајта омогућио пројекат Европа за грађане и грађанке.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.