Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Јавна расправа о Нацрту закона о правима детета и заштитнику права детета

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања позива заинтересоване грађане, као и стручну јавност да се упознају са текстом Нацрта закона о правима детета и заштитнику права детета и дају своје коментаре, сугестије и предлоге у оквиру јавне расправе која ће се спроводити од 5. до 26. јуна 2019. године.

Предлози, сугестије, иницијативе и коментари достављају се Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања путем електронске поште на e-mail адресу: socijalna.zastita@minrzs.gov.rs или поштом на адресу Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Београд, Немањина бр. 22-24, са напоменом: „За јавну расправу о Нацрту закона о правима детета и заштитнику права детета.

Округли столови у оквиру јавне расправе одржаће се по следећем распореду:

  • 5. јун 2019. године, Београд, Мала сала Дома Народне скупштине РС, Трг Николе Пашића 13, од 10,00 до 14,00 часова;
  • 7. јун 2019. године, Нови Сад, Сала Скупштине града Новог Сада, Жарка Зрењанина 2, од 10,00 до 14,00 часова;
  • 11. јун 2019. године, Крагујевац, Скупштинска сала града Крагујевца, Трг слободе 3, од 10,00 до 14,00 часова;
  • 12. јун 2019. године, Нови Пазар, Свечана сала Културног центра, Стефана Немање 2, од 10,00 до 14,00 часова;
  • 17. јун 2019. године, Ниш, Скупштинска сала града Ниша, Трг Николе Пашића 24, од 10,00 до 14,00 часова;
За учешће на јавној расправи у Београду, за коју се прелиминарна агенда налази у прилогу, можете се пријавити до 3. јуна 2019. године на e-mail адресу jovana.netkovic@minrzs.gov.rs .

По окончању јавне расправе Министарство ће размотрити пристигле предлоге, сугестије и коментаре и у року од 15 дана објавити извештај на интернет страници Министарства и порталу Е'управа.

У наставку можете преузети:

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.