Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Позив

Јавни позив за учешће у представљању програма „Европа за грађане и грађанке” у Новом Саду

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије, као национална контакт тачка за Програм Европске уније „Европа за грађане и грађанке” у Србији и Фондација „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“  позивају културне институције и друге заинтересоване актере – организације цивилног друштва из области културе и уметности са територије Новог Сада и Зоне 021 (Сремски Карловци, Беочин, Ириг), да пријаве своје представнике за учешће упрезентацији програма „Европа за грађане и грађанке”.

Презентација се одржава 07. јула 2020. године у Културној станици Свилара (Ђорђа Рајковића 6/б), са почетком у 10:00 часова.

Сврха презентације је представљање циљева и приоритета Програма Европске уније „Европа за грађане и грађанке”, упознавање са његовом структуром и роковима за подношење предлога пројеката, као и представљање досадашњих резултата учесника из Србије.

Појединачне консултације у вези са предлозима пројеката биће одржане након саме презентације.

Пријаве су за учешће су искључиво електронским путем на адресу: sanja.atanaskovic@civilnodrustvo.gov.rs нajкaсниje дo 4. јула 2020. гoдинe у 14:00 часова.

Напомeна: Организатори нису у могућности да надокнаде путне трошкове учесника/ца.

Представљање програма биће организовано у складу са актуелним препорукама и упутствима о мерама превенције и заштите од корона вируса – COVID -19.

Агенда:

10:00 – 10:10 Регистрација учесника

10:10 – 10:30 Увод и упознавање учесника

10:30 – 11:15 Представљање ЕУ програма „Европа за грађане и грађанке”

11:15– 11:45 Кључни појмови о Програму „Европа за грађане и грађанке“

11:45 – 12:00 Кафе пауза

12:00 – 12:15 Представљање успешних пројеката у области културе

12:15 – 13:15 Развијање пројектних идеја

13:15 – 13:30 Дискусија, евалуација

13:30 – 15:00 Појединачне консултације у вези са предлозима пројеката

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.