Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Саопштење поводом одржавања Недеље поноса

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије подржава одржавање Недеље поноса, која се услед епидемиолошке ситуације изазване пандемијом вируса COVID – 19 , одржава онлајн, у складу са важећим прописима и препорукама државних органа.

Овогодишња Недеља поноса својим симболичним називом „Солидарни и у 4 зида“ јасно указује колико је пандемија додатно отежала положај припадника ЛБГТИ заједнице, али и других маргинализованих група.

Важно је истаћи да је у претходних неколико година унапређена законска регулатива којом се регулише положај ЛГБТИ особа, али и да остаје доста простора за даље унапређење и сагледавање потреба и захтева ЛГБТИ заједнице у овом контексту. Управо је то простор у којем је улога организација цивилног друштва од изузетног значаја и где очекујемо да ће се сарадња наставити и развијати, јер само заједно можемо више допринети на смањењу дискриминације у нашем друштву.

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом и овога пута најоштрије осуђује све нападе на ЛГБТИ особе, као и нападе на активисте цивилног друштва који раде на пољу заштите људских права.

Ова недеља биће посвећена разговарима о људским правима ЛГБТИ заједнице и допринети напорима изградње друштва где ће сваки појединац живети слободно и бити сигуран, без обзира на његово сексуално опредељење, пол, социјално порекло, вероисповест и сл.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Реконструкцију сајта омогућио пројекат Европа за грађане и грађанке.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.