Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

САОПШТЕЊE: Подршка за флексибилан приступ донатора у реализацији пројеката ОЦД

Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом изражава подршку апелу који је Mеђународна мрежа организација цивилног друштва CIVICUS упутила донаторима и осталима који подржавају рад цивилног друштва, а тиче се осигурања отпорности цивилног друшта током пандемије COVID – 19.

У писму, које је CIVICUS oбајвио на свом сајту, а пренеле Грађанске иницијативе позивају се сви донатори и остали који пружају кључну подршку цивилном друштву да усвоје сличне приступе нудећи што више флексибилности, сигурности и стабилности према примаоцима подршке и партнерима.

Наводи се 5 конкретних начина на које то може да се уради и који укључују разговор са грантијима и заједничко истраживање како им се на најбољи начин може помоћи у овој ситуацији; охрабривање редизајна и померање планираних активности, као и истраживање нових начина и онлине алата који могу бити од користи; омогућавање веће флексибилности у исплаћивању средстава на основну потреба, или додавањем додатних средстава како би се повећале резерве или покрили неочекивани трошкови; поједностављивање процедура за извештавање и временске оквире како би организације могле да усмере своје време, енергију и ресурсе на пружање подршке најугроженијима.

Канцеларија овим путем позива донаторску заједну да, као и небројано пута до сада, покаже разумевање и заједно са корисницима њихове подршке пронађе адекватне одговоре на тренутне изазове који ће омогућити функционисање цивилног друштва, али и што ефикасније допирање до крајњих корисника пројеката, односно грађана и грађанки.

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Реконструкцију сајта омогућио пројекат Европа за грађане и грађанке.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.