Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

KonkursiKonkurs

Javni poziv za podnošenje predloga projekata - Program lokalnih inicijativa za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva

Tim za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, uz finansijsku podršku Švajcarske vlade, Švajcarske kancelarije za razvoj i saradnju (SDC) objavljuje poziv za podnošenje predloga projekata (koncepata projekata) u okviru Programa lokalnih inicijativa za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Podrška razvoju inovativnih modela za socijalno uključivanje – LIP 2, u cilju unapređenja položaja osetljivih društvenih grupa (žene, mladi, Romi/Romkinje, migranti, osobe sa invaliditetom), posebno onih koji žive u ruralnim i izuzetno siromašnim područjima, kroz unapređenje postojećih i uspostavljanje novih/inovativnih pristupa odnosno inovativnih mera/usluga/programa u lokalnim zajednicama.

Ovo je otvoreni poziv za dostavljanje koncepta projekta. Inicijalno će se ocenjivati samo koncepti projekata, a podnosioci predloga projekta čiji koncepti projekata budu ocenjeni sa najviše bodova, biće pozvani da podnesu kompletne prijave.

Poziv je otvoren za jedinice lokalne samouprave iz sledećih regiona i okruga:

Šumadija i zapadna Srbija

Raški: Kraljevo, Vrnjačka Banja, Novi Pazar, Raška i Tutin;

Moravički: Ivanjica i Lučani;

Zlatiborski: Užice, Arilje, Bajina Bašta, Čajetina, Kosjerić, Požega, Priboj, Prijepolje, Nova Varoš i Sjenica;

Južna i istočna Srbija

Zaječarski: Zaječar, Boljevac, Knjaževac i Sokobanja;

Borski: Bor, Kladovo, Majdanpek i Negotin;

Pirotski: Pirot, Bela Palanka, Babušnica i Dimitrovgrad;

Pčinjski: Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vranje, Preševo, Surdulica i Trgovište;

Jablanički: Bojnik, Vlasotince, Lebane, Leskovac, Medveđa i Crna Trava;

Toplički: Blace, Žitorađa, Kuršumlija i Prokuplje;

Nišavski: Niš, Aleksinac, Svrljig, Merošina, Ražanj, Doljevac i Gadžin Han.

Vrednost granta: 3.000 CHF

Trajanje intervencije: do 4 meseca finansijske i tehničke podrške za razvoj inovativnog rešenja (inovativne mere/usluge/programi).

Na osnovu razvijenih inovativnih rešenja, SIPRU će doneti odluku o daljoj finansijskoj podršci do 25.000,00 CHF za testiranje rešenja do 12 meseci u praksi. Pored finansijske podrške, biće obezbeđena stručna i mentorska pomoć.

Kako se prijaviti?

Popunjen obrazac poslati u skladu sa uslovima poziva do utorka 26. marta 2019. (00:00)

Prijave i prateća dokumentacija, u skladu sa Smernicama za podnosioce projekta, se predaju isključivo elektronskim putem na adresu: sipru.konkursi@gov.rs

Zahteve za pojašnjenja uputiti na sledeću elektronsku adresu: ivana.maksic@gov.rs najkasnije do 19. marta 2019. godine.

O pozivu

Ukupan budžet poziva za dodelu bespovratne pomoći lokalnim samoupravama je 435.000 CHF.

Izbor korisnika će se vršiti evaluacijom i rangiranjem podnetih prijava za intervenciju.

Više o programu kao i o procesu, kriterijumima za izbor korisnika i načinu apliciranja možete saznati na informativnim sesijama i opisu i kriterijumima javnog poziva u nastavku.

Informacije o mestu i vremenu održavanja informativnih sesija biće naknadno objavljene, najkasnije do utorka, 5. marta 2019. godine.

Smernice LIP 2 i prijavni formular se mogu preuzeti sa sledeće veb-stranice: http://socijalnoukljucivanje.gov.rs/rs/javni-poziv-unapredjenje-polozaja-osetljivih-drustvenih-grupa-kroz-razvoj-inovativnih-modela-za-socijalno-ukljucivanje-rok-26-3-2019/

Raspored info sesija

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.