Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom The Office for Cooperation
with Civil Society
The Office has been established as an institutional mechanism to support the development of a dialogue between the Serbian Government and CSO’s

Open CompetitionsCompetition

Call for Proposal of events within Open Data Week 2019

UNDP i Kancelarija za IT i e-Upravu pozivaju sve zainteresovane da predlože događaj koji bi se održao u okviru Nedelje otvorenih podataka, od 1. do 7. aprila 2019. godine, i odvija se paralelno sa regionalnim Digitalnim samitom (Western Balkans Digital Summit).

Nedelja otvorenih podataka obuhvata niz besplatnih javnih događaja različitih formata na temu otvorenih podataka. Kako je to izgledalo prethodne godine, pogledajte ovde. Ove godine organizatori žele da pozovu partnere da zajednički osmisle kako će Nedelja otvorenih podataka 2019. izgledati. Traže se inovativne ideje i predlozi koji će odgovoriti na potrebe zajednice okupljene oko teme otvorenih podataka (za više detalja pogledajte ovde).

Poziv je otvoren i za davanje predloga za sadržaj u okviru događaja za koje već postoje obezbeđeni resursi, kao i za one kojima treba finansijska podrška da bi se organizovali. Događaj može da se realizuje u bilo kom gradu i opštini na teritoriji Srbije.

Ideju mogu kandidovati pojedinci/ke, organizacije civilnog društva, naučno-istraživačke ustanove i preduzeća, a UNDP će za odabrane događaje nadoknaditi direktne troškove organizacije.

Okvirni iznos ovakve podrške je do 2.500 američkih dolara.

Prednost će imati predlozi koji su najrazrađeniji (potvrđene lokacije, teme, predavači/ce, treneri/ce, itd.) i koji najbolje odgovaraju na utvrđene potrebe Open Data zajednice.

Rok za prijavu ideja za događaj u okviru Nedelje otvorenih podataka je 14. mart 2019. godine, do podne. Komisija će odabrati najbolje ideje do 18. marta 2019. godine. Ne postoji ograničenje u broju prijava od strane jednog podnosioca.

Za sva pitanja, kao i za prijavu na poziv, možete kontaktirati organizatore na grants.rs@undp.org.

Da biste predložili svoju ideju, pošaljite popunjen formular za prijavu, koji možete preuzeti na sledećem linku (poziv i prijavni formular su u jednom dokumentu). Ukoliko je podnosilac fizičko lice, uz prijavu je potrebno dostaviti i CV u slobodnom formatu.

Izvor: www.rs.undp.org

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.