Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom The Office for Cooperation
with Civil Society
The Office has been established as an institutional mechanism to support the development of a dialogue between the Serbian Government and CSO’s

Open CompetitionsCompetition

Info day - Challenge for inovative solutions

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine, uz finansijska sredstva Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF) objavio je 22. novembra 2017. javni poziv u okviru projekta „Lokalni razvoj otporan na klimatske promene“. Javni poziv je objavljen za oba izazova: Izazov otvorenih podataka i Izazov za inovativna rešenja.

Privredna komora Srbije, u saradnji sa Ministarstvom zaštite životne sredine i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj, poziva Vas da prisustvujete predstavljanju javnog poziva za

Izazov za inovativna rešenja – INFO DAN,

koji se održava 22. decembra 2017. godine, u prostorijama Privredne komore Srbije, Terazije 23, u sali 1 (8. sprat), sa početkom u 10,30 časova.

Izazov za inovativna rešenja poziva na predlaganje rešenja za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte (GHG) koje se emituju u procesu pružanja i korišćenja različitih javnih komunalnih usluga, uz istovremeni doprinos društvenom, ekonomskom i ekološkom održivom razvoju.

Na Izazov za inovativna rešenja mogu da se prijave jedinice lokalne samouprave, javna i privatna preduzeća, naučno istraživačke institucije i organizacije civilnog društva. Svi podnosioci prijave moraju da budu registrovani u Republici Srbiji, u skladu sa nacionalnim propisima.

Na osnovu finansijskog plana i ukupnog iznosa sredstava potrebnih za implementaciju, projekti su podeljeni na tri kategorije:

-mali projekti (do 100.000 USD) / pojedinačni grantovi po projektu do 50.000 USD ;

-srednji projekti (do 1 milion USD) / pojedinačni grantovi po projektu do 100.000 USD;

-veliki projekti (čija je investiciona vrednost veća od 1 milion USD) / pojedinačni grantovi po projektu maksimalan iznos do 200.000 USD.

Ministarstvo zaštite životne sredine i UNDP će uspostaviti „inkubator projekta“ za podršku i pružanje tehničke pomoći onima koji planiraju da odgovore na izazove definisane projektom i učesnicima projekta. Inkubator će postati operativan u drugoj fazi realizacije projekta (konceptualizaciji) i pomoći će projektnim partnerima tokom faze konceptualizacije i implementacije projekta.

Rok za podnošenje projektnih ideja u okviru Izazova za inovativna rešenja je 31.01.2018.g. Više informacija možete pronaći na sajtu http://inovacije.klimatskepromene.rs.

Imajući u vidu značaj ove teme, pozivamo Vas da uzmete aktivno učešće na sastanku i postavite pitanja, na koja će Vam odgovarati predstavnici partnerskih organizacija.

Svoje učešće možete da potvrdite na adresu jovana.grujic@pks.rs. Krajnji rok za prijavu je sreda, 20. decembar 2017.g.

Agenda info dan

Opšte informacije o projektu

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.