Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Poziv

Evropa za građane i građanke: novi pozivi za partnerstva (1.8.2018.)

Obaveštavamo zainteresovane za učešće u programu Evropa za građane i građanke o novim pozivima za partnerstvo:

  • Grad Kifisija iz Grčke traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, mera 2.1. Bratimljenje gradova. Projekat ima za cilj isticanje i odgovornu eksploataciju arhitektonskog nasleđa i prirodnih pejzaža Evrope, kako bi ovi spomenici arhitekture od istorijske vrednosti i prirodne lepote bile očuvane i zaveštane budućim generacijama.
Obrazac - Kifisija, Grčka

  • Savez uduženja Multikultura iz Poljske traži partnere u okviru mere 2.2. Mreže gradova. Zainteresovani su da se, predstavljajući opštinu Krakov, ostvare u ulozi partnera na projektima koji su u vezi sa e-učenjem, primenom multimedijalnih tehnologija u učenju, novih intenet platformi, aplikacija i sl. što značajno može doprineti širenju rezultata jednog projekta.


  • E.G.T.C. AMPHICTYONY iz Grčke traži partnere za projekat u okviru mere 2.2. Mreže gradova. Projekat je usmeren na opservaciju lokalne demokratije uz učešće pojedinih jedinica lokalne samouprave i na razvijanje mreže aktivnih građana i volontera koji će između sebe debatovati o budućnosti Evrope i izazovima evroskepticizma.

  • Opština Arkunjano (Italija) traži partnere iz jedinica lokalnih samouprava iz Srbije za projekat u okviru Poglavlja 2: Demokratsko angažovanje i građansko učešće, 2.2. Mreža gradova. Projekat – Ulična umetnost za cilj ima podsticanje obnove napuštenih područja evropskih gradova korišćenjem potencijala društvene ulične umetnosti kako bi se generisao lokalni identitet, socijalna inkluzija i aktivno građanstvo.

  • Grad Hirsova iz Rumunije traži partnere za projekat u okviru Poglavlja 2 – Demokratski angažman i građansko učešće, mera 2.2. Mreže gradova. Projekat ima za cilj afirmaciju Dunava kao novog simbola EU u Evropskoj godini kulturnog nasleđa. Kroz projekat bi bila formirana mreža gradova kroz koje protiče Dunav u cilju podizanja svesti o njihovim zajedničkim vrednostima i identifikovanja novih mogućnosti za dalju saradnju.
Obrazac - grad Hirsova, Rumunija

  • Spomen-park „Kragujevački oktobar“ iz Kragujevca traži partnere za projekat u okviru poglavlja 1 – Evropsko sećanje. Cilj projekta je da se prepoznaju i označe sve značajne karakteristike i postojeći obrasci država kada su na ivici rata u cilju sprečavanja rata kroz kritiku zloupotrebe medija i umetnosti u predratnim situacijama.
Obrazac - spomen-park "Kragujevački oktobar", Srbija

  • Opština Riebiņi iz Letonije zainteresovana je za ulogu partnera u okviru mere 2.1. Bratimljenje gradova na projektima u različitim oblastima – kultura, muzika, aktivnosti u vezi mladih i građanskog učešća.


  • Regionalna razvojna agencija Zasavje iz Slovenije traži partnere za projekat koji za cilj ima jačanje i poštovanje kulturne različitosti ne samo među Evropljanima nego i među onima koji su migrirali u druge zemlje iz različitih razloga- ekonosmkih, socijalnih, zbog ratnih sukoba i sl. Projekat se bavi migracijama uopšteno i planiran je u okviru mere 2.2. Mreže gradova.


Podsećamo da je otvoren poziv za prijavljivanje projekata u okviru programa Evropa za građane i građanke za mere 2.1. Bratimljenje gradova i 2.2. Mreže gradova. Rok za prijave je 3. septembar 2018. godine.

U slučaju interesovanja za uspostavljanje partnerstva, možete se direktno obratiti organizaciji koja predlaže projekat.

Takođe, možete se obratiti Kancelariji kako bismo uputili vaš zahtev za uspostavljanje partnerstva zainteresovanim organizacijama širom Evrope.

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.