Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Poziv

Poziv na konferenciju: Partnerstvo za otvorenu upravu – otvorenost u službi poverenja

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave obaveštava sve zainteresovane da se u okviru međunarodne inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu - POU (eng. Open Government Parntership – OGP) od 11-17. marta 2019. godine održava Nedelja Partnerstva za otvorenu upravu – globalna akcija u cilju promovisanja otvorenosti uprave, podsticanja inkluzije i unapređenja upravljanja kroz saradnju između vlada i građana.

Tokom Nedelje Partnerstva za otvorenu upravu biće održano više događaja posvećenih uključivanju lokalnih samouprava u ovu inicijativu, a kao završni događaj Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Misijom OEBS u Srbiji, organizuje Konferenciju Partnerstvo za otvorenu upravuotvorenost u službi poverenja, koja će se održati u petak, 15. marta 2019. godine u hotelu “Hajat“, Milentija Popovića 5, Novi Beograd.

S obzirom na to da je ove godine cilj da se u inicijativu Partnerstvo za otvorenu upravu uključe novi partneri, svrha Konferencije jeste promovisanje inicijative Partnerstvo za otvorenu upravu u cilju uključivanja jedinica lokalne samouprave, predstavljanje Akcionog plana na republičkom nivou, modela akcionog plana za lokalni nivo, kao i aktivnosti različitih državnih institucija, lokalnih samouprava, civilnog društva, IT i poslovne zajednice u cilju unapređenja transparentnosti, učešća javnosti, javne odgovornosti i korišćenja novih tehnologija kao instrumenta za unapređenje ovih vrednosti.

Ovim putem organizatori pozivaju predstavnike organizacija civilnog društva da prisustvuju Konferenciji tako što će poslati svoje prijave za učešće Rodić Danilu iz Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom na e-mail adresu danilo.rodic@civilnodrustvo.gov.rs najkasnije do srede, 13. marta 2019. godine do kraja radnog vremena.

O Partnerstvu za otvorenu upravu i dosadašnjim aktivnostima Republike Srbije možete se informisati na internet prezentaciji ove inicijative u Republici Srbiji, kao i na internet prezentaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave , dok u nastavku možete preuzeti:

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.