Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Poziv

Poziv na nacionalno slušanje Dunavske strategije

Pozivaju se sve zainteresovane organizacije da učestvuju u održavanju jednodnevne konferencije posvećene sprovođenju Dunavske strategije u Srbiji.

Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, na inicijativu NVO Svet i Dunav i Fondacije za razvoj domaćinstva, organizuju drugo po redu Nacionalno slušanje Dunavske strategije, koje će se održati 24. marta 2017. godine, s početkom u 09:00 časova, u Velikoj sali Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine u Novom Sadu. Predsednik skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor otvoriće skup, a u uvodnom delu skupa prisutnima će se obratiti Ana Ilić, nacionalni koordinator za EUSDR u Republici Srbiji i zamenik direktora Kancelarije za evropske integracije Vlade Republike Srbije .

Ovogodišnje nacionalno slušanje organizuje se uz podršku nemačke savezne pokrajine ‒ Baden-Virtemberg i Fondacije Foster Evropa iz Austrije, kao i Skupštine AP Vojvodine i Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Nacionalno slušanje održava se kao godišnji sastanak svih zainteresovanih strana ‒ učesnika u sprovođenju Dunavske strategije u Republici Srbiji. Na ovogodišnjoj  konferenciji biće sumirani dosadašnji postignuti rezultati i predstavljeni programi prekogranične i transnacionalne saradnje u kojima učestvuje Republika Srbija.

Na konferenciji će govoriti predstavnici evropskih tela za sprovođenje Strategije Evropske unije za Dunavski region - EUSDR, Koordinator prioritetne oblasti - PAK 10, predstavnici pokrajine Baden-Virtemberg, Fondacije Foster Evropa, predstavnici nadležnih ministarstava u Republici Srbiji (Ministarstvo saobraćaja i Ministarstvo obrazovanja), Dunavski civilni forum - DCSF-a, kao i predstavnici aktivnih organizacija lokalnih udruženja građana koji učestvuju u sprovođenju Dunavske strategije u Srbiji.

Linkovi na kojima se možete detaljnije informisati o strategiji su:

www.seio.gov.rs

www.danube-region.eu

www.danubestrategy.eu

Molimo Vas da učešće potvrdite najkasnije do 21. marta 2017. godine na adresu: saintdanube@europe.com ili marija.bibin@vojvodina.gov.rs ili popunite registracioni list na https://www.surveymonkey.com/r/H86VVLJ

Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj,

međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu

Ognjen Bjelić

NAPOMENA: Za predstavnike udruženja građana omogućena je finansijsku pomoć u iznosu od 1000,00 kao podrška za putne troškove. Molimo Vas da prilikom prijavljivanja naznačite da li Vam je finansijska podrška potrebna.

Kontakt osoba:

Daniela Stojković
Danube Civil Society Forum
NGO World and Danube
21213 Zmajevo, Srbija
+381 62 899 4807

Kratka informacija o EUSDR

Pozivno pismo

Agenda

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.