Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Poziv

Poziv na radionice za samozapošljavanje za Romkinje

U okviru savetodavne i finansijske podrške koju sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u saradnji sa Udruženjem poslovnih žena Srbije, pozivamo vas da se prijavite na obuke koje imaju za cilj osposobljavanje žena romske nacionalnosti za samozapošljavanje.


Radionice / obuke su namenjene, pre svega, ženama koje imaju dodatno otežane mogućnosti za zaposlenje: povratnicama iz inostranstva i samohranim majkama. Osim ovih grupa, dobrodošle su i sve ostale žene i devojke romske nacionalnosti koje imaju želju da se bave nekom svojom delatnošću – da vode svoj posao.

1. Opšta obuka o preduzetništvu: kroz razgovor sa trenerom (instruktorkom), pomoći će vam da otkrijete i osnažite svoje sposobnosti - potencijale za uspešno vođenje svog posla. Razgovore će voditi Tijana Sekulić, savetnica sa višegodišnjim iskustvom u radu sa ženama i povratnicama iz inostranstva.

Trajanje obuke: 2 dana. Posle ova dva dana, nastavlja se mentorska pomoć

Mesta održavanja obuke: Beograd, Novi Sadi Niš

Broj polaznica: po 20 u svakom gradu

Kriterijumi za prijavljivanje: od 18 do 65 godina, završena srednja škola i želja da se samozaposlite.

2. Mala škola masaže: bićete praktično obučene o tehnikama masaže (samo osnovna teorija o anatomiji, veći deo obuke su praktične vežbe)

Trajanje obuke: 3 meseca (po 4 dana mesečno u svakom gradu)

Mesta održavanja obuke: Beograd, Novi Sadi Niš

Broj polaznica: do 35 ukupno. Tačan broj u svakom gradu zavisi od broja prijavljenih polaznica, oko 10 u svakom gradu.

Kriterijumi za prijavljivanje: završena srednja škola, osnovna sposobnost za pružanje masaže, volja da se savladaju tehnike masaže i želja da se samozaposlite.

3. Škola programiranja: proširuje postojeća znanja u oblasti informacionih tehnologija i omogućava specijalizovanje za programerske veštine

Trajanje obuke: 6 meseci (po 3 dana nedeljno)

Mesta održavanja obuke: Beograd, Novi Sad, Niš

Broj polaznica: 5.

Kriterijumi za prijavljivanje: pohađanje fakulteta ili završene studije, afinitet i želja za usavršavanjem u programiranju. Kandidatkinje će, pre početka obuke, biti testirane sa ciljem upoznavanja sa trenutnim nivoom znanja iz informatičkih tehnologija.

Ukoliko ste zainteresovane za učestvovanje na jednoj ili više navedenih obuka, molimo vas da popunite formular „Prijava za učesnice radionica“ i pošaljete ga mejlom na adresu: romskiprojekat@poslovnezene.org.rs do 15.06.2019.g.

Prijavni formular

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.