Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Poziv

SPEED DATING: EU fondovi za mlade i saradnju mladih u regionu

U četvrtak 7. decembra 2017. godine od 12 časova u EU info centru u Beogradu biće organizovan drugi po redu „Speed dating: EU fondovi za mlade i saradnju mladih u regionu“.

Reč je o brzom načinu upoznavanja predstavnika organizacija civilnog društva sa EU fondovima za projekte koji u fokusu imaju mlade i koji podstiču saradnju mladih u regionu. Kroz koncept speed dating-a, odnosno brzog upoznavanja, predstavnici organizacija će imati priliku da postave pitanja i čuju o mogućnostima za finansiranje njihovih projekata i aktivnosti. Osim direktnog upoznavanja, cilj ovog koncepta jeste motivisanje mladih ljudi da ostanu aktivni i steknu šansu za dobijanje podrške i dalje sprovođenje svojih ideja.

Događaj je deo kampanje za mlade „Evropa za tebe“ (#EUzaTebe), a zajednički ga organizuju EU info centar, Delegacija Evropske unije u Srbiji, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom, kao kontakt tačka za EU program „Evropa za građane i građanke, i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Za učešće će biti izabrano oko 30 udruženja i organizacija mladih.

Na sastanku će biti predstavljeni sledeći programi EU i ostali fondovi:

  • Program Evropa za građane i građanke
  • Mreža omladinskih fondova Zapadnog Balkana i Turske (Fondacija Ana i Vlade Divac)
  • Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR)
  • Program podrške civilnom društvu (CSF),
  • Regionalna kancelarija za saradnju mladih (RYCO)
  • Propulsion Fund (Foundation for New Communications Dokukino)
  • Erazmus+
  • Erazmus za mlade preduzetnike (čeka se potvrda)
  • Kreativna Evropa
  • EU info centar.

Događaj će biti održan u EU info centru (Kralja Milana 7, Beograd), u četvrtak 7. decembra 2017. od 12.00 do 14.00.

VAŽNO: Prijave za događaj su obavezne i vrše se popunjavanjem kratkog onlajnformulara koji možete pronaći OVDE: http://bit.ly/SaradnjaMladih i to najkasnije do 6. decembra 2017. u 12.00 časova. Moguća je prijava jedne osobe po organizaciji. Predviđena je refundacija putnih troškova u visini povratne autobuske karte za 15 prijavljenih predstavnika/ca organizacija izvan Beograda. Prijava na događaj, NE ZNAČI ujedno i zagarantovano učešće. Zbog ograničenog broja mesta, biće izvršena selekcija u odnosu na kvalitet prijave i geografske rasprostranjenosti, a u prednosti će biti organizacije koje se brže prijave. Nakon isteka roka za popunjavanje onlajn upitnika, učesnicima čija je prijava prihvaćena biće poslat e-mail.

Poziv

Agenda

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.