Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

"Evropa za građane i građanke" prvi put u Čačku

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, kao nacionalna kontakt tačka za Program Evropske unije „Evropa za građane i građanke” u Srbiji, organizovala je 23. decembra 2019. godine po prvi put prezentaciju Programa u Čačku, pred preko 30 predstavnika jedinica lokalnih samouprava, organizacija civilnog društva i kulturnih institucija.

Sanja Atanasković Opačić, rukovoditeljka Grupe za međunarodnu saradnju i evropske integracije i nacionalna kontakt osoba za ovaj Program, predstavila je učesnicima ciljeve i prioritete Programa u 2020. godini, strukturu programa i rokove za podnošenje predloga projekata i mogućnosti koje on nudi kako za jedinice lokalnih samoupravo tako i za organizacije civilnog društva. U okviru prezentacije, ona je predstavila i neke od odobrenih projekata sa nosiocima iz Srbije u prethodnim godinama.

Pored toga, Mila Marinković, ekspert na EU projektu „Podrška učestvovanju u EU programima“, predstavila je osnovne aktivnosti ovog projekta 2020. godini koje će se u najvećoj meri odnositi na jačanje kapaciteta potencijalnih korisnika za pisanje projekata i veće korišćenje sredstava iz EU programa i programa „Kreativna Evropa“ i „Pravo, jednakost i građanstvo“. Njenu prezentaciju možete preuzeti ovde.

Podsećamo sve zainteresovane da su otvoreni pozivi za podnošenje predloga projekata u 2020. godini, kao i da je Evropska komisija objavila Programski vodič za narednu godinu koji vam može biti od koristi za pripremanje projektnih predloga.

Takođe, u slučaju da ste zainteresovani da se ostvarite u ulozi partnera na nekom projektu ili vam nedostaju partneri za vaš projekat, možete popuniti obrazac na engleskom jeziku koji će Kancelarija dalje distribuirati svim zemljama učesnicima Programa.

U nastavku preuzmite:

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.