Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Aktiviran SMS broj 7300 za pomoć ugroženima u borbi protiv korona virusa

Organizacija „Katalist Balkans“ , jedna od članica Koalicije za dobročinstvo, omogućila je građanima servis slanja SMS poruke na broj 7300 kako bi podržali borbu protiv posledica korona virusa.

Građani mogu podržati borbu protiv posledica korona virusa slanjem SMS poruke na 7300, po ceni od 200 dinara sa PDV-om. Pored toga, formirana je i platforma covid19.donacije.rs kako bi građani mogli da daju svoj doprinos i onlajn donacijom.

„Katalist Balkans“ već više od dve godine vodi donacije.rs preko koje građani mogu onlajn donacijama da podrže različite projekte od opšteg dobra i kada je krenula kriza pokrenut je poseban domen covid19.donacije.rs, gde je aktivno nekoliko kampanja neprofitnih organizacija za odgovor na postojeću krizu.

Preko platforme covid19.donacije.rs građani su za samo nekoliko dana donirali milion i po dinara za podršku socijalno ugroženima, beskućnicima, kao i za izradu maski za medicinske radnike.

O svemu možete pročitati više na sajtu organizacije Katalist Balkans.

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.