Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Kancelarija u žiriju za izbor najboljih poslovnih ideja u okviru projekta SENSES

Nakon uspešno realizovane radionice "SENSES škole za unapređenje veština socijalnih preduzeća", u Privrednoj komori Srbije je održano i finalno predstavljanje poslovnih ideja polaznika pred članovima žirija, 17. decembra 2018. godine. Žiri su sačinjavali predstavnici nevladinih organizacija, kompanija, udruženja i organizacije poznate po trajnoj podršci društveno odgovornim i socijalnim preduzećima, Trag fondacije, Smart kolektiva, Delta Holdinga, Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom i Privredne komore Srbije.

Žiri je imao priliku da čuje puno dobrih, novih predloga za počinjanje sopstvenog biznisa, a predstavnici socijalnih preduzeća su imali šansu da svoje ideje predstave na pravi način i dobiju sugestije za unapređenja neophodna za dalji rast i razvoj. Petnaest socijalnih preduzeća je učestovalo na događaju, a ocenjivani su na osnovu autentičnosti ideja koje su izneli, stepena pozitivnog uticaja koji ideja ima na društvo, izvodljivosti / komercijalizacije, kapaciteta pojedinca za realizaciju (znanja i kvalifikacija), i na osnovu načina prezentovanja (javnog nastupa).

Tri najbolje poslovne ideje po svim kriterijuma su došle iz Bagel Bejgla, Shirko Kovina i Umetničkog udruženja Artysh Lab. Posebno su pohvaljene početne ideje koje su predstavili Mika Toys i Kreativni studio Kvart iz Beograda.

Privredna komora Srbije će nastaviti sa planiranim aktivnostima projekta SENSES finansiranog od strane EU Intereg dunavskog programa, koji se nastavlja i kroz aktivnosti projekta Finance4SocialChange.
Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.