Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Konsultativni proces o izmenama i dopunama Uredbe o finansiranju udruženja

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Kancelarijom za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije, poziva zainteresovane predstavnike/ce organizacija civilnog društva da učestvuju u on-lajn konsulativnom procesu povodom teksta nacrta Uredbe o izmenama i dopunama Uredbe o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja, koji se sprovodi u periodu od 1. do 15. septembra 2017. godine.

Izmene i dopune Uredbe o o sredstvima za podsticanje programa ili nedostajućeg dela sredstava za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja sprovode se u skladu sa aktivnostima iz Akcionog plana za sprovođenje Strategije za borbu protiv korupcije za period 2013 – 2018. godine, kao i Akcionog plana za Sprovođenje inicijative Partnerstvo za otovorenu upravu za period 2016 – 2017. godine.

Predloge, sugestije i primedbe potrebno je uneti u Obrazac za dostavljanje komentara na tekst nacrta Uredbe i dostaviti na adresu: office@civilnodrustvo.gov.rs do 15. septembra 2017. godine.

Nakon okončanja elektronskih konsultacija, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave će analizirati sve pristigle primedbe, predloge i sugestije, a izveštaj o konsultativnom procesu biće objavljen na internet prezentacijama Ministarstva www.mduls.gov.rs i Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom www.civilnodrustvo.gov.rs.

Obrazac za dostavljanje komentara

Nacrt Uredbe

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.