Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Objavljena EACEA brošura rezultata sprovođenja Programa Evropa za građane i građanke za 2019. godinu

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu politiku i kulturu (EACEA) izradila je brošuru s podacima o uspešnosti programa “Evropa za građane i građanke“ za 2019. godinu.

Brošura daje jasan pregled sprovođenja Programa u 2019. godini i podatke vezane za broj odobrenih projekata, teme koje pokrivaju i izabrane prioritete, stopu uspešnosti po merama i mnoge druge statističke podatke po zemljama učesnicama Programa.

Važno je istaći da Republika Srbija zauzima 10. mesto po broju podnetih predloga projekata od 34 zamalja učesnica Programa, 14. mesto po stopi uspešnosti i ono što je posebno važno napomenuti visoko 9. mesto po broju partnera uključenih u projekte odobrene tokom 2019. godine.

Takođe, ako se uzmu u obzir podaci za period 2014-2019, Republika Srbija zauzima i visoko 10. mesto po ukupnom broju uspostavljenih partnerstava u ovom šestogodišnjem periodu.

Čestitamo još jednom svim korisnicima i partnerskim organizacijama koji su prepoznali ovaj Program kao važan alat i platformu za promovisanje evropske istorije i zajedničkih evropskih vrednosti.

Brošuru na engleskom jeziku možete naći na sledećoj adresi:

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.