Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Održan sastanak kontakt tačaka za EU program „Evropa za građane i građanke“

Predstavnici Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom, kao nacionalne kontakt tačke za EU program „Evropa za građane i građanke“ u Republici Srbiji, učestvovali su na neformalnom sastanku kontakt tačaka za ovaj program koji je održan 26. i 27. novembra u Helsinkiju, u organizaciji Finske nacionalne agencije za obrazovanje, kao nacionalne kontakt tačke u ovoj zemlji, u saradnji sa Evropskom komisijom.

Sastanku su prisustvovali predstavnici iz 22 zemlje učesnice programa kao i predstavnici Generalnog direktorata Evropske komisije za migracije i unutrašnje poslove i Izvršne agencije za obrazovne, audio-vizuelne i kulturne politike (EACEA).

Prvog dana teme sastanka bile su upoznavanje sa promenama u Evropskoj komisiji i novim programom „Građani, jednakost, prava i vrednosti“, koji će naslediti Program „Evropa za građane i građanke“ u novoj finansijskoj perspektivi 2021-2027. Pored toga, posebna pažnja posvećena je razgovoru o tranziciji između ova dva programa. Takođe, na sastanku su predstavljene informacije u vezi sa rezultatima poziva u 2018. godini, rezultatima prvog poziva u 2019. godini, kao i opšte informacije o drugom pozivu u 2019. godini.

Drugog dana predstavljen je novi portal New Funding & Opportunities Tender, a zatim je u formatu World Café-a organizovana diskusija na teme kako bolje promovisati i komunicirati odobrene projekte i trenutni programi kako se što bolje pripremiti za promociju novog programa u 2021. godini.

Više informacija o Programu saznajte OVDE .

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.