Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Održana prva prezentacija Programa Evropa za građane i građanke u 2017. godini

U sredu 8. februara 2017. godine, Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom je održala prvi događaj ove godine, posvećen programu Evropa za građane i građanke pod nazivom „Kultura sećanja kao deo evropskih vrednosti: Učešće Srbije u programu Evropa za građane i građanke”, u kome je učestvovalo preko 40 predstavnika organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, kulturnih i obrazovnih institucija.

U uvodnom obraćanju, v.d. direktor Kancelarije, Žarko Stepanović skrenuo je pažnju na značaj negovanja kulture sećanja i veliki doprinos koji program Evropa za građane i građanke ima za Srbiju jer podstiče umrežavanje naših aktera sa inostranim, kao i saradnju lokalnih samouprava i organizacija civilnog društva. Takođe, istakao je činjenicu da su za četiri godine učešća u programu, projekti sa nosiocima iz Srbije finansirani u iznosu od preko 1,5 miliona evra, te da je samo u 2016. godini odobreno 10 projekata.

Marina Tadić, kontakt osoba u Kancelariji za sprovođenje programa Evropa za građane i građanke upoznala je učesnike sa strukturom i prioritetima programa.

Fokus prezentacije bio je na prvom poglavlju programa - Evropsko sećanje, a predstavljena su i četiri projekta na kojima učestvuju akteri iz Srbije kao nosioci i partneri. Centar za kulturnu dekontaminaciju i Istorijski arhiv Beograda su prezentovali primere dobre prakse kao nosioci projekata, dok su predstavnici Fonda za humanitarno pravo i KOM 018 - Kluba za osnaživanje mladihgovorili o svojim iskustvima iz perspektive partnera na projektima.

Prezentacije govornika možete preuzeti ispod.

Marina Tadić, Program Evropa za građane i građanke

Istorijski arhiv Beograda

Centar za kulturnu dekontaminaciju

Fond za humanitarno pravo

KOM 018 - Klub za osnaživanje mladih

Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Rekonstrukciju sajta omogućio projekat Evropa za građane i građanke.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.