Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Kancelarija za saradnju
sa civilnim društvom
Saradnja organa državne uprave sa udruženjima i drugim organizacijama civilnog društva

Vest

Procena potreba OCD u 2019. godini

Građanske inicijative nedavno su predstavile rezultate istraživanja „Procena potreba organizacija civilnog društva u Srbiji u 2019. godini“, koje je sprovedeno kroz projekat Resurs centar za organizacije civilnog društva u Srbiji, uz podršku Evropske unije.

Reč je o prvom od dva izveštaja koji će biti izrađeni tokom trogodišnjeg trajanja projekta (2019 – 20121) koji sprovodi konzorcijum organizacija predvođen Građanskim inicijativama, sa Lokalnim resurs centrima FORCA iz Požege, Narodni parlament iz Leskovca i Bečejsko udruženje mladih (BUM) iz Bečeja, i u saradnji sa partnerima Trag fondacijom, Catalyst fondacijom, Srbijom u pokretu i Centarom za socijalnu politku.

Kako se navodi u samom dokumentu, ovo istraživanje treba da obezbedi kredibilitet i osnovu za rad Resurs centra, uvažavajući nalaze o potrebama civilnog društva u Srbiji, ali i da služi donatorima prilikom kreiranja donatorskih strategija i organima državne uprave koji finasiraju programe i projekte udruženja građana.

Oblasti koje Izveštaj pokriva tiču se institucionalnog okvira za rad civilnog društva, kao i prakse, odnosno primene propisa na različitim nivoima vlasti i procene kapaciteta organizacija civilnog društva. Nalazi iz Izveštaja koristiće se za dugoročno praćenje razvoja organizacija civilnog društva, izradu planova i strategija rada Resurs centra prema organizacijama, doprinos kreiranju budućih sektorskih, državnih i donatorskih strategija, kojima je cilj što delotvornije rešavanje velikog broja različitih problema u Srbiji kojima se udruženja građana bave.

Više o Resurs centru potražite na zvaničnoj internet stranici, a u nastavku preuzmite rezultate sprovedenog istraživanja.
Donation of European Union

Izradu i razvoj ovog internet sajta omogućila je Evropska unija u okviru projekta “EU podrška Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom “. Sadržaj ovog sajta isključiva je odgovornost Kancelarije za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije i nužno ne predstavlja stavove Evropske unije.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.