Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Канцеларија за сарадњу
са цивилним друштвом
Сарадња органа државне управе са удружењима и другим организацијама цивилног друштва

Вест

Отворен Календар јавних конкурса за 2020. годину


Канцеларија за сарадњу са цивилним друштвом обавештава заинтерсоване организације цивилног друштва да је Календар јавних конкурса намењених подршци програмима и пројекатима удружења и других организација цивилног друштва из буџетских средстава током 2020. године отворен за коришћење и употребу.

Током 2019. године успостављена је електронска верзија која је омогућила да се по први пут на једном месту нађу сви планирани конкурси за подршку из буџета.

Током јануара месеца текуће године отпочет је процес уношења података од стране органа управе са сва три нивоа власти о планираним конкурсима у 2020. године. Током јануара и фебруара месеца 2020.године, податке о планираним конкурсима доставило је 149 органа јавне управе који су известили о укупно 668 планирана конкурса. Апликација је за органе управе отворена за додатно ажурирање података о будућим конкурсима.

Календар се може претраживати по различитим критеријума - према називу органа, територији, тематској области конкурса, према томе ко може да конкурише, предвиђеном трајању програма/пројеката, оквирном месецу расписивања конкурса, износу средстава и потенцијалним корисницима, а његова додатна вредност огледа се у томе што резултати претраге могу бити преузети у машински читљивом формату.

Напомињемо да одговорност за податке садржане у Календару сносе искључиво органи-даваоци средстава, као и да је процес уношења података још увек у току тако да заинтересоване организације цивилног друштва могу очекивати додатне конкурсе за подршку њиховим активностима.

Више о Календару јавних конкурса погледајте ОВДЕ, а претрагу планираних конкурса за 2020. годину можете извршити на адреси https://konkursi.civilnodrustvo.gov.rs/naslovna

Donation of European Union

Израду и развој овог интернет сајта омогућила је Европска унија у оквиру пројекта “ЕУ подршка Канцеларији за сарадњу са цивилним друштвом “. Садржај овог сајта искључива је одговорност Канцеларије за сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије и нужно не представља ставове Европске уније.

The production and development of this website was made possible with the assistance of the European Union. The contents of this publication are the sole responsibility of the Government Office for Cooperation with Civil Society and can in no way be taken to reflect the views of the European Union.

Europe for Citizens

Реконструкцију сајта омогућио пројекат Европа за грађане и грађанке.

The reconstruction of the site was made possible by the Europe for Citizens project.